Stoei & Groei

STOEI & GROEI

Bewegingsexpressie voor peuters en kleuters' In Volle Bloei

met Stoei & Groei'

Bewegingsexpressie voor kleuters

Wat is er leuker dan je kind op verschillende vlakken te laten groeien door geregeld samen te stoeien?!

Klimmen, klauteren, kruipen, rollen, glijden, wiegen,... kortom een hele waaier aan bewegingsmogelijkheden die je samen met je kind kan ontdekken en inoefenen.


Stoei & Groei is gericht op alle  kleuters. Samen met mama of papa nemen ze deel aan allerlei bewegingsactiviteiten waarbij ze spelenderwijs steeds meer bewust worden van hun eigen lichaam en de ruimte om zich heen. Op deze manier krijgen ze extra mogelijkheden om te ontwikkelen op vlak van lichaamsbesef, schoolrijpheid, zelfvertrouwen, sociale interactie,….

En bovenal is het een uurtje waar (groot)ouder en kind puur in volle verbinding genieten van elkaars aandacht!


Er zijn verschillende invalshoeken waarop de lessen gebaseerd zijn: bewegingsexpressie volgens Laban, de bewegingspedagogiek van Sherborne en de circomotoriek die hieruit voortgevloeid is en ontwikkeld door ‘Cirkus in Beweging’.


Het bewegingsaanbod voor kleuters is vaak eerder beperkt. Zo richten sportclubs  zich meestal op kinderen vanaf de lagere school. Ook kinderen die op motorisch vlak minder aanleg hebben, vallen  gemakkelijker uit de boot. Dat is jammer, want alle kinderen (en zeker op jonge leeftijd) hebben baat bij het ontdekken van hun lichaam zodat bewegingen vloeiender gecoördineerd kunnen worden.


De bewegingsuitdagingen tijdens de lessen van Stoei & Groei worden aangeboden met een beperkte hoeveelheid aan materiaal zodat kind en ouder samenwerken en elkaar ook thuis kunnen aanzetten tot plezierig bewegen. Op deze manier blijven de bewegingsmomentjes niet beperkt tot de lessen, maar kan het kind nog meer groeien door de week heen.Voor wie? 2,5- en 3-jarigen

Waar? Praktijk 'In Volle Bloei'

Wanneer? Nog geen nieuwe data bekend

Uur? Van 9u30 tot 10u30

Prijs? €85 voor 6 lessen (ouder + kind) 

Inschrijven? stoeiengroei@invollebloei.be