Contact - Personalia

CONTACT

Praktijkadres 

Hekelgemstraat 162

9320 Erembodegem (op de grens met Affligem)


Contactgegevens

0496/30.71.38

griet@invollebloei.be   Bereikbaarheid

Op 1,5 km van de autostrade

Gelegen tussen Brussel en AalstRegio

Ternat  -  Groot-Bijgaarden  -  Dilbeek  -  Lennik  -  Roosdaal  -  Liedekerke  -  Denderleeuw  -  Affligem  -  Asse  - Erembodegem - Aalst - Moorsel - Meldert - Haaltert ...

 In Volle Bloei Team

'Verbinding met passie

...Verbondenheid'

GRIET GHYSELS

Lic. Kinesitherapie

Psychomotorisch therapeut

Mesker therapeut

Bewegings- en Danstherapeut

Sherborne Samenspel begeleider

Sherborne Samenspel docent

Tieneryogadocent  (erkend door de Yoga Alliance Professionals)

Babytherapeut (i.o.)

TINE DE COCK

MSc. Pediatrische kinesitherapie

Psychomotorisch therapeut

Basiscursus Sherborne Bewegingspedagogiek

Typ10 (typecursus)

Vroegdiagnostiek en -behandeling 

Wij zijn niet toegetreden tot de conventie.


GRIET (°1983)

Na mijn opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, heb ik me gespecialiseerd in Psychomotorische therapie bij kinderen.


In de loop der jaren heb ik het geluk gehad om vanuit verschillende invalshoeken psychomotorische therapie te leren kennen en te ervaren. Op deze manier heb ik een goed zicht gekregen op de verschillende vlakken van deze hulpverlening.

Zo heb ik heel wat ervaringen opgedaan binnen het revalidatiecentrum, het buitengewoon onderwijs, de GON-begeleiding en het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (COS UZ Brussel). Op een bepaald moment heb ik dit gecombineerd  met deeltijds werken in een  fijne groepspraktijk, waar het belang van het kind steeds centraal stond. Tijdens deze jarenlange samenwerking met Marc Litière kreeg ik de ruimte en de steun om me verder te ontplooien.


Momenteel ben ik werkzaam in de kinderpsychiatrie (PAika UZ Brussel). Hier sta ik in voor de  psychomotorische diagnosiek binnen het Referentiecentrum voor Autisme (RCA) en polikliniek. Daarnaast bied ik ook  therapie aan bij de jongsten binnen de leefgroep 'het ketje'.


Dit combineer ik met mijn praktijk 'In volle bloei', waar ik met passie kinderen op weg help.

TINE (°1995)

In juni 2019 studeerde ik af aan de universiteit van Gent als kinesitherapeute, met 'kinderen' als specialisatierichting. Tijdens deze opleiding liep ik ook stages in de pediatrie, onder andere in een revalidatiecentrum en privé-praktijk, waar ik mijn eerste ervaring met psychomotoriek kon opdoen. 


Al snel werd me duidelijk dat dit een tak van de pediatrische kinesitherapie was waar ik mij verder in wilde verdiepen en specialiseren.

In juni 2020 behaalde ik dan ook mijn diploma van het postgraduaat 'psychomotoriek voor kinderen' aan de UGent. Tijdens deze opleiding kon ik mij verder toespitsen op de psychomotoriek en deed ik ook verdere ervaring op tijdens mijn stage in het COS te Brussel.

In deze opleiding kwam ook de basiscursus Sherborne aan bod. Dit is een bewegingspedagogiek die naast de motorische en cognitieve ontwikkeling, ook doelstellingen op sociaal en affectief-emotioneel vlak beoogt, zoals relaties leren aangaan met anderenen het ontwikkelen van een positief zelfwaardegevoel.


Verder leer ik heel graag bij en volgde ik nog verschillende cursussen: Typ10 instructeur waarbij kinderen met schrijf - en/of spellingsproblemen blindelings leren typen, basiscursus kinderyoga, cursus wobbelturnen

Door middel van een bijkomende opleiding specialiseerde ik me ook in de vroegbehandeling en begeleiding van kinderen van 0 tot 2 jaar met hun ouders.